Tuesday, January 29, 2013

How Safe / Effective Is 'Urut Rahim'?

Assalam to all. There's a thing that I am pondering right now. Either to go for 'berurut untuk hamil' or not. Mama cakap jangan pandai2, takut tersilap urut. Can someone who has experienced that raise your hand? Pls share your thoughts. Is this kind of massage approved by medical practitioners?

3 comments:

Qaseh ElyaNas said...

kak vee dulu pernah gak urut rahim sbb masa tu ingat x peknen lg.. tp bl bidan tu urut, bidan bgtau kak vee dh peknen nak msk 4 bln.. sdgkan kak vee wat upt , -ve.

rs nya ok klu bidan tu mmg pakar urut rahim :) sbb lepas kak vee gugur tu, ms berurut bidan bagitau rahim kak vee senget sket & betulkan... ^_^

Atie Nash said...

To me tak salah nak pergi berurut cuma please dapatkan tukang urut yang betul2 pandai bukan yang memandai2. Lain tukang urut lain style tau. Cuba dapatkan sebanyak yang boleh tentang pengalaman orang lain dengan tukang urut yang you plan nak jumpa. Tentang approved by medical practitioners tu I tak tahu.

I macam you jugak takut dan tak percaya dengan berurut ni. My mum pun remind benda yang sama macam ur mother. At last I pergi jugak since my mum yang cari tukang urut tu.

Memang ada yang lepas berurut boleh pregnant. You cubalah. Jangan takut.

Nina Aman said...

@ kak vee: oh ye ke? mcm mane buat UPT -ve tp bidan kata akak pregnant? sakit x urut? ={

@atie: my mom kate jgn pandai2..nnt x psl2 lagi teruk keadaan.sbb tu i trs je jumpe gynae.