Thursday, July 18, 2013

Set Kesuburan Shaklee: Siapa Pernah Try?

Sekarang ni aku dah hari ke-4 consume GLA shaklee. Ni baik utk wanita, katanye... Ada lagi supplement shaklee yg bagus utk TTC tak? Siapa pernah try? Boleh bg review? Ramai jugak yg berjaya conceive lepas ambil supplement kesuburan shaklee ni. Tu yg aku lagi teruja nak try tu.

Saje nak update weekend projek, nak buat roti jala, bawak pegi rumah MIL. Best lak tgk Su buat roti jala haritu. Esok office bg cuti renew kontrak. Weehuu. Boleh masak nasi minyak + ayam masak merah for hubby. Seronok tengok dia makan bersungguh2. That's how I cosset my husband. Bulan-bulan puasa ni sibuk dok google resepi. Excited tunggu weekend nak masak beriya2.

13 comments:

~LeeyanaRadhi~ said...

Hi Nina,

hurm GLA tu memang bagus, tp for me it doesnt help much..maybe spesis2 EPO,GLA dan seangkatan dgnnya, xseswai utk saya..

U try la sebotol dua tgk cmn.. and i suggest u amek vit B complex shaklee skali, sbb dia da ada skali dgn asid folic. hehe

gud luck Nina.. chaiyokkk!!

BuRuuj said...

aman boleh cuba, apa salahnya berusaha. sorry, out of topic sket; kadang2 kan akak rasa annoyed dengan iklan2 shaklee drpd kawan2 akak kat FB. dalam nak promote tu, claim itu ini, macam2 semata2 nk melariskan produk dari mereka. sampai satu point tu cakap minum susu berkolestrol tinggi, so dinasihatkan minum ESP soy protein yang kurang kolestrol. Kenapa Nabi dulu minum susu selalu? susu kambing lagi. Bukankah makanan sunnah itu lebih baik?

Shaklee tu MLM dan bukan keluaran muslim, tp kat Malaysia ni, yang consume majoriti muslim. A BIG question mark there.

sorry ngomel panjang. huhu... wallahu'alam... ;)

MiYOKO SuKi said...

lama tak jenguk blog nina...
salam Ramadhan, Nina.. :)

-titin-

Atie Nash said...

I amik set kesuburan shaklee. Hubby pun consume jgk. Jika i consistent mkn i perasan period i jadi regular...kat hubby belum nampak kesan lagi. Maybe after 3 bulan consume

Nina Aman said...

Leeyana: skrg i tgh amik GLA.. nak try alfalfa pulak..

Buruuj: kak, susu kambing, pati delima, kurma, habbatus sauda', madu pun sy tgh consume. shaklee ni utk tambahan je. saje nk try kot2 ok..

Titin: selamat berpuasa titin...congrats on ur pregnancy!

Atie: u dah mkn 3 bln dh ek? i baru je minggu ni try GLA. utk betulkan period n hormon...

shazanateh said...

i amek GLA, Zink and Alfalfa since first day i period on Januari...pastu tak period2 dah sampai April tetiba dapat double line... tapi I ada stop jugak in between yang i rasa tgh subur or tgh conceive.. ikut instinct masing2....

actually normal cycle i 30-35 days... tp tak tau kenapa pas makan set kesuburan shaklee terus takde period... tp miraclenya dengan kuasa Allah.... i dapat positif line in April....

Other than that... I keep continue minum ESP Shaklee...

Sekarang dah 19 weeks...ALhamdulillah

lagi satu.. ajak husband pun mkn zinc tu utk kesihatan dan production sperm yang berkualiti...

Nina Aman said...

Shazanateh: Wah..congrats...bestnye...tp tu semua kuasa Allah jgk kan.. i usaha je dgn shaklee ni.. mcm mana jadual u consume GLA n alfalfa? sbb my stikis ckp x boleh mkn alfalfa n GLA pd waktu yg sama. ada efek lain.

Farhah said...

wah nina! i pun mcm nak try shaklee nih. tapi mcm dh banyak pulak skang consume? hahaha. nina try dulu, nnti review okay. moge2 preggy laaaa lepas try. leh farhah try plak! weeee~

LiN said...

Hi nina... :) nina just amik GLA complex aje ke?yg lain tak amik ye?husband nina amik apa2 produk shaklee tak?or nina je yg amik GLA?

just nk bg pendapat (as a shaklee distributor), if nina cuma amik GLA he, better nina amik jgk supplements yg lain. n lg bagus kalo bkn nina je tp husband pn amik skali... :)

anything, nina leh tnye lin...taknak beli dgn lin pn takpe,tp lin leh share apa yg lin tau n lin leh suggest apa yg sesuai utk nina! :)

Atie Nash said...

Nina, i dah consume 3 bulan. Actually first two months tu mmg disiplin la. dan alhamdulillah cycle period i pun jadi betul. Selain GLA tu i consume vita-lea (multivitamin) jgk. kdg2 mkn vit e dan zinc. Semua Shaklee punya. Bulan ke-tiga ni period I tak datang2. GLA i tak makan2 lagi. Tunggu period datang baru makan

Suri Hunny said...

Suri cadang nak ambil gak shaklee ni..Insha Allah, mudah2an usaha kita membuahkan hasil

Nina Aman said...

Farhah: dr testimonial yg i baca, ramai jgklah yg berjaya conceive. mana tau kalau u try pn berjaya jgk.. (=

Lin: haah, nina amik GLA je..lps ni nak amik alfalfa. tp betul ke alfalfa tak boleh mkn pd waktu yg sama dgn GLA? husband amik supplement, tp brand lain.

Suri hunny: kita ikhtiar je la ye..mana tau ada rezeki lps ni.. (=

LiN said...

yup alfalfa takleh amik skali ngan GLA...kena makan asing2...btw, better if husband nina pun amik shaklee jgk...ni cuma pandangan lin la... :) kebanyakan customer lin advise utk amik set kesuburan ni skali dgn husband jgk, better...insyaAllah