Tuesday, May 7, 2013

Tanda Hamil atau Menyerupai Tanda Hamil?

Hi semua. Aku perlukan pandangan korang. Sejak Khamis lepas yg aku cerita pasal ni, tekak aku sentiasa rasa pahit. Ala, pahit yg mcm nak start demam tu. Kalau tengok makanan memang bernafsu, tapi bila dah siap makan, rasa macam nak keluar balik. Tapi tak muntah. Just rasa loya. 

Hari Khamis tu ada aku cerita aku berlari pegi sinki toilet sebab tak tahan sgt rasa loya tu. Maka, keluarlah sikit muntah. Lendir je banyak. *Sorry, if I disgust you* Then kepala ada la rasa sedikit dizzy. Pening2 lalat gitu. Lepas hari tu, ada rasa mild cramp kat bawah perut. Rasa macam nak period. Dalam hati, "Eh, clomid ni tolong nak betulkan period aku ke?". Sebab aku period bulan lepas pd 5 April. Agaknya, nak masuk cycle baru la tu.

Tapi keadaan menjadi lebih teruk, bila aku travel balik kampung husband kat Negeri Sembilan, aku rasa lesu je badan. Kepala dah pening2 lalat + tekak pahit + loya. Siap mintak husband stop kat petrol station sebab dah tak tahan nak muntah. Then bila sampai toilet lepas siap2 buang air, terus terkeluar muntah tu. Then request husband belikan ribena. Fuhhh, nyamannya rasa!

So, kawan2 TTC, kenapa eh macam ni? Kesan clomid ke? Or hormon jadi haywire? Aku rasa tekak pahit + loya + cramp + nipple jd sensitif (sakit wooo kalau terkena baju & air) + BBT kekal tinggi. FYI, today is my dpo13. Aku ada buat UPT pd dpo9, tapi -ve. Takut pulak nak test lagi. Sebab takut kecewa. 

10 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sabar2, Dpo 16 cuba try lagi

sweet tooth said...

Try lagi UPT Nina...9DPO awal lagi rasanya.

Z.U.E said...

kadang-kandang kesan clomid.. tapi try la upt mana tau kan?

Nina Aman said...

Yana: huu...neves sgt nk try upt lg.tak nk kecewa...

Nina Aman said...

Sweet tooth: huu..haritu kak jurina from ttc msia ckp kne try upt lg. sbb dia dpt faint line on dpo13 klau tak silap..

Nina Aman said...

Zue: sy syak sbb hormon or sbb clomid ni try nk btlkan cycle period sy..

Atie Nash said...

Nina cuba lagi nanti...tengok simptom nina macam nak pregnant je. Mana la tahu kan...jangan jadi mcm I takut sangat nak test last2 tercomplete abortion. Benda baru nak jadi kena jaga...kalau tak tahu kat perut dah ada, kita kurg berjaga2, tu yg ia pergi tak kembali da

BaTiK_PiNk said...

Nina: Yani akan start ambik clomid hujung minggu ni(after 10hb mei), tak tahu la macam mana penerimaan badan nnt pada ubat baru....your experience jadi rujukan pada Yani tau!

Qaseh ElyaNas said...

nina.. try je lg wat upt.. mn tau dh ada rezeki sbb semua tu tnda2 peknen.. byk2 kan berdoa k :)

Nina Aman said...

atie: huu..i dah buat upt on dpo15, result -ve jugak...ada gi klinik, Dr scan, takde pulak nmpk sac.

batik_pink: dear,u amik clomid tu kali pertama eh...nnt kalau nak O tu, u akan rasa loya2 sbb hormon u sdg nak bertindakbalas..

Qaseh_elyanas: huu...kak vee..dh buat upt 2x...tp -ve. Dr kata maybe terlalu awl. So dia kata repeat blk upt slps 2 minggu dr smlm.