Wednesday, February 20, 2013

Deeper Conversation

"Yang, bestnya kalau boleh dapat baby twins. Is it possible for us to have them w/pun takde background twins?"

"Kita usaha untuk dapat 1 ye. Dapat 1 pun dah bersyukur sangat."

"Tapi yang, teknologi sekarang dah canggih. Mesti boleh. Guna IUI. Imagine when a sperm swimming towards an ovum, then berlaku fusion, then cell divison, meiosis..."

"Kalau dapat kembar, sorang satu dukung anak. Hehe."

"Haah. Pastu kena beli serba 2. Baju, botol. Tapi kembar ni mesti dari baby diorang pandai communicate guna bahasa baby. 2-2 ketul tu berborak2 dalam babycot.. So cute!"


Footnote: It's my habit to have a lil chit chat with husband before I doze-off. 

6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

suka ayat ni : 2-2 ketul tu berborak2 dalam babycot.. So cute!" KELAKAR

MiYOKO SuKi said...

hahahaha..lawan gak Nina niii...camne baby tu nk communicate berdua...terpk jugak kann..

tp, klo dpt twins mmg bestla...walaupun byk gak dugaan nyee...

Nina Aman said...

Mrs Yana: hehe..comel kan baby borak2..dia je yg paham..

Titin: tula..teringin nk twins...tp xde genetik twins lak..

JayFarhana said...

takpe berangan itu bagus :D i pun penah borak dgn husband mcm ni gak hehehe! tapi mmg i conceive haritu twins, cuma the other twins didnot survive, die jatuh at 10weeks. takpelah ada 1 pun dah bersyukur. blah husband ada twins (pakcik dia) tapi kalau takde history pun ade possibility :) rezeki Allah kite takkan jangka..

Atie Nash said...

Tak ada background twins pun possible la nowadays Nina even without medical assist. Ada banyak kes macam tu. I ni family ada background twins (my grandma), tapi keturunan bawah dia setakat ni tak ada sorang pun yang dapat anak twins.

Nina Aman said...

JAy: oh ye ke? sorry to hear that..takpe, yg 1 tu u kena jaga betul2 ye..

Atie: hm...i wonder,nape ek takde..skrg genetik bkn faktor dah ke?