Friday, September 23, 2011

Types of FB User That Makes Me Sick

Facebooking is a phenomenon in our life these days. People from all walks of like have been using FB for social networking, business, dating & to find old pals. Those that annoys me are something more or less like these:

  1. Young couples yg sedang dilamun cintan monyet. Status kat FB mengalahkan orang dah kawin. Contohnya macam ni..

2. FB users yg bergaduh & memaki hamun menggunakan bahasa yg tak elok. Contohnya..



3. Orang2 yg namanya Muslim, dan mengaku Muslim dgn bangganya menunjukkan social life diorang yg ala2 mat saleh tu. Macam clubbing, camwhoring dlm pub. Pakaian toksahla kate, then berpeluk2 pulak. *Eee..dia tak malu ke?* Hadoilah, sakit mata aku!


In conclusion, for case #1 & #2, you don't have to tell the whole world. So tak payah dok canang kisah percintaan korang yg sweet tu *mata ke atas, tangan di dada* & kes rumahtangga kat public. Sebab, semua orang akan baca kan. Please show some respect & courtesy, ceritalah dekat inbox. Kan lebih baik tu.. We are Malaysians! For case #3, tu pandai2lah, kita doakan semoga dia berubah ke arah lebih baik. *Aku ni pun bukannya baik sgt..* Use FB wisely yah! Sorry for the harsh words, i don't mean to create a scene, but I just want to express my thoughts. Thank you for your time!


9 comments:

An idealist that doesn't know where she's going, but is on her way said...

saya baru lepas mencarut di fb. :P

Nina Aman said...

cursing hal yg itu yeh?tak severe pun..mild je tu..rasenya cursing in english lg better ..kalau in malay,hadoi..nmpak dasyat..

BuRuuj said...

hehe...nasib baik xde akaun FB lagi..ketinggalan zaman ke ek?

aman, beli la facial mask akak tue....hehe...leh ilangkan parut2 jerawat!

An idealist that doesn't know where she's going, but is on her way said...

betulkan? kalau sebut bodoh tu nampak sangat bodohnya.. kalau sebut idiot, stupid, moron, nampak mild2 je :)

tapi contoh 2 situasi ini qey luckily x pernah jumpa lagi.. kalau ada pun tak extreme macam ni

Nina Aman said...

buruuj: ye ke???nak hilangkan parut2 kat muke..hu...mahal tak akak?

qey: btl tu...if sebut dlm english takdela bunyi teruk sgt..

kes yg kat atas tu kes yg melampau...so far pnh jumpe kes yg mcm no 1 & 2, tp takdelah teruk mcm contoh ni..tp rimassss...

BuRuuj said...

akak tlg kawan akak. RM35/10pcs termasuk postage. nk x?

HaniM said...

Blum jumpa FB users yg nunber 2 tu, tapi yg no. 1 tu selalu jumpa and uwek mcm nak muntah aku bace, lebih2 lagi kalau mmg tau sebnrnye perangai laki dia mcm mana...

cthnye dia tulis gini..."darling, i've to stay another nite in bangkok...just to let u know i really miss u & will love u always..." (ini dialog laki bini la...
hakikatnye...si laki ni mmg kaki pompuan...so kalau dah pi bangkok tu buat apa la pulak...ini i dah bace dl status kawan i...yg i pun rasa mcm nak uwek uwek

HaniM said...

Satu lagi statement yg ade +ve & -ve. Contohnye..."Z, mummy love u damn much" love tu positve word, damn pulak -ve word utk ckp benda2 tak baik...mcm tu ek???

Nina Aman said...

Kalau utk family takpe...tp kalau pakwe makwe...aisey...geli beb...pastu tulis kat wall,semua bace...yukss...sila la private message or kat SMS...sakit mata tau...