Wednesday, January 5, 2011

Please, No More Baby Dumping!

Apa kes nak celebrate New Year dgn concert, party till the break of dawn? Sepatutnya, duduk atas tikar sejadah tadah tangan bersyukur pd Allah kerana diberi peluang untuk hidup lagi, berpeluang bernafas detik pertukaran tahun baru. Tak ada faedah parti + berpesta2, togok arak, telan pil, berdansa sampai pagi lelaki & wanita bukan muhrim.
Nah, this is my prediction. Just wait & see, around July-September, u'll see these photos of pity innocent babies in newspapers. Hey idiot! Kalau kau tak nak baby ni, kau jgn buang! Baik bg aku!





Source: Google

**Nota kaki: Baby dumping is a sinful act! Don't commit adultery! Sila kahwin dulu okeyyyy!

5 comments:

fiq said...

sedih nyer bila tgk berita2 psl buang bayi ni ='(

Nina Aman said...

fiq: kan...sgt sedih..nape la tak syg zuriat?sdgkan haiwan pn tau erti kaseh syg...

MiYOKO TACHIBANA said...

tak suka org yg buang bayi...mmg sgt2 jahat...

Nina Aman said...

miyoko: kan...sgt..jahat budak jahat!! =.=' a big 'L' for them!

HaNiM said...

beringat2 apabila bercinta...