Tuesday, November 30, 2010

Kenapa Kau Suka Aku???

Kejadian ni berlaku 3 tahun lepas.
Mengisahkan cinta♥ & persahabatan♀
Ni pengalaman chek, tiba2 gatai rasa nak tulih pulak..
Cerita ni tak berapa detail, sebab panjang kisahnya. So, cut mana yg patut.

****

Hidayah (bukan nama sebenar) bercinta dgn Hazrul (bukan nama sebenar) sejak Hidayah membuat persediaan di Kolej Mara. Hidayah ni best fren saya since sekolah menengah. Dia budak gigih & Allah berikan rezeki utk sambung study di UK.

Kami jarang berkomunikasi sejak Hidayah di UK. Kadang2 dia call saya dr sana pun saya dah bersyukur, tanda dia tak lupa sahabatnya. Tapi, kekasih hati sering dihubungi. Saya faham. Long distance relationship ni sgt2 tough.

Pada tahun ke-2, Hidayah rasa belajar makin susah. Result dia tak berapa baik. Kesian dia, kadang2 berkonflik dgn Hazrul.
Ahhh..peritnya. Saya faham.

Kebetulan, saya kerja part-time kat sebuah kolej di sebuah IPTA (lepas grad sebelum konvo). Hazrul pula pelajar di IPTA berkenaan. Kami bertegur sapa. Masa tu saya single lagi. So, saya kawan je la dgn Hazrul. Berbalas SMS. Tapi, saya meletakkan barrier "Oh..kau ni boyfren bestfren aku!". So, rasa biasa je la.

Dlm 2 bulan kemudian kot..Suatu petang, sedang saya menyiapkan juadah berbuka. Hazrul bg text message.

Hazrul: Aku rasa kan, aku dah suka kat kau..
Me: What???!!!! Kau sedar tak apa kau cakap ni??? Kau kan boyfren bestfren aku. No way aku nak betray Hidayah. Suka macam kawan2 kan?
Hazrul: No..Sebab kau ada ciri2 perempuan yg aku suka.Kau pulak mcm mana?
Me: OMG!!!Wake up...dush!!dush!!!Rasa nak ketuk je kepala kau!Aku suka kau mcm kawan2 je..Selama ni pun aku treat kau mcm kawan je.Tak lebih.
Hazrul: Kenapa?
Me: Sebab aku sedang sukakan seseorang! *dia adalah encik SO ♥ saya sekarang*
Hidayah pun tahu pasal ni, Hazrul yg ceritakan. No hard feelings! InsyaAllah, tak lama lagi Hidayah nak kawin. Bukan dengan Hazrul. Banyak kekangan & sebab kenapa jodoh mereka tak panjang. Semoga pilihan Hidayah yang ini tepat & bahagia hingga ke Syurga! (^_^)v

4 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

nasib baik hidayah tu tak kawen ngan si hazrul kannn..

dan, i salute u sbb tak terima cinta si hazrul...ye la...tu kan boyfren bestfren u kann... :)

Nina Aman said...

wpun hazrul tu cute,tp dah hati tak suka n tak kan boleh suka..
best fren tetap best fren kan miyoko! (=

fiq said...

huhu... mmg susah nk jadikan lelaki sebagai kawan baik =(

Nina Aman said...

fiQ: saya takut nk baik2 sgt dgn laki..bahaye..fobia dh..