Wednesday, August 25, 2010

Yang Mana Satu???

Salam & good morning.. Kawan2, those yg free lance photographer or peminat fotografi.. You all mesti tau kamera yg bagus brand apa?

Hehe..tiba2 teringin nak beli 1 kamera bagak hitam .. Untuk research & leisure..
Kalau tak keberatan, share la sikit apa kelebihan brand tersebut ye... Agak2 yg affordable, robust & boleh hasilkan karya2 yg cantik..Yang merah ini kah?
atau

Yang kuning ni? Enunciation dia "Nikon" ke "Nai-kon"??



Or cap ayam ni??heee..
Saya ni beginner, mana 1 yg paling sesuai?





7 comments:

eqbalzack said...

CANON best!
abg eq guna SLR EOS450...gambar2nya sgt sharp!

Nina Aman said...

canon eh?hm..bape $ eh yg camtu?
siap dgn lens,speedlight sume kah?

BuRuuj said...

nikon! because the company focus on producing camera and lenses. dont forget, all microscope lenses were 'nikon' brand.

think green;) hehe;)

BuRuuj said...

aman,
for a beginner, nikon d90 good for u. body rm2300. plus lens set around rm3300. nikon is no.1 brand in malaysia. so...think carefully;)

Nina Aman said...

wah..mahal tu kak...ada jugak nikon yg bawah $2000,tapi function video takde..
tapi bila fikir2,nanti kalo conference segan lak nak snap gambar2 slide presentation guna DSLR..huhu..bagak lak tu utk dibawa ke conference..

BuRuuj said...

la, awat nk malu nyer. bukan tak pakai baju;)

lek ar...akak steady jer amek gamba dgn digicam di kalangan ribuan SLR users..

naz said...

nikkon it the best:) bajet rm3000