Wednesday, July 28, 2010

Ada Orang Datang Minang Ke??

Petang ni free, so stroll down kat bazar Izmir..
Banyak souvenirs, wangian, jubah, shawl, pashmina, praying mat sehinggalah manisan Turkey.
Tengah syok berjalan, cuci mata, aku melewati gerai Snake Charmer..
Geli-geliman tengok ular berlingkar dalam akuarium..
Heee... sawa batik2, albino, viper, cobra, hitam berkilat..
"Eeeuwwwww....aku memang geli dengan keluarga snake ni..."
Mamat Turkey yang hensem tu dok panggil2 aku suruh pegang ular...
Aku geleng sungguh2 sambil buat muka geli, takut2 pun ada..
"Eeeuw...that's so gross!" then aku blah sambil buat isyarat tangan kata "No, thank you.."
2 langkah aku jalan, aku dengar orang ramai teriak...
Arghhhh..ulaq dia dah terlepaihhhhh...
"Run for your life!!!!" Aku jerit!
Lari punya lari, ada 5-6 ekor ular dok kejar aku.. Eeee...besar, badan belang2 pun ada... Memang mati kalau kena patuk...
Aku pun lompat2 naik lari atas bumbung bazar, ular2 tu terus lompat jugak nak gigit aku... Aku terjun turun menyusup tepi canopy bazar..
Banggggg.. kepala terhantuk...
****************
"Eh, aku kat bilik!" Atas katil lagi.. Kepala sakit,terhantuk dinding..
Aku bingkas bangun mandi.. Mama dah ketuk pintu..
"Children...wake up.." Mama kejut dari luar, sambil dia melayan Happy Island kat FB..
Uiks..dah kul 9 am...Aku pun mandi siap2. Kuar bilik bagitau mama pasal kes ular tadi..
"Mama, orang tua2 cakap kalo anak dara mimpi ular, maknanya ada orang nak masuk minang kan?" Mama angguk, sebab kusyuk sangat layan Happy Island & kutip coins..
"Along ni selalu je mimpi ular, takde lak orang bagi salam masuk minang.." hehehe tersengih..
"Haaaa...tu la...suka sangat tengok dokumentari ular kat Animal Planet tu... Tu yang teringat2 sampai masuk mimpi..." Mama jawab sambil tangan pantas click mouse kutip coins..
Ceh...taubat aku tak mau tengok cite ular lagi!!!!


4 comments:

peaNut said...

peanut ingatkan kisah benar la tadi..mmpi rupanya..huhu..kalau betul ada org meminang..mmg hepi glerr la cik nina ni nnti kan..huhu

arifadela said...

aku dah agak da...

hiDayah samsudin said...

huhu~ cik nina, pernah dgr kat radio, ustaz ni kata mimpi ular mungkin perkara tak baik, Wallahualam, apa pun jg diri, harap yg dtg pada kita yg baik2 saja, amin..

Nina Aman said...

peanut: if org masuk minang dh yippi-yippi-yayyy!
ariadela: ni mimpi yg bg trauma woo...
cik dayah: ya allah..takotnye..perlu berhati2 lps ni...