Tuesday, July 2, 2013

The Holy Month Is Approaching

Assalam peeps. How's your mental preparation towards the arrival of Ramadhan? Alhamdulillah, aku dah berjaya ganti puasa. 

Biasalah, menjelang Ramadhan, para isteri mesti fikir, Apa menu sahur?, Nak buat kuih apa utk buka puasa?.

Yang nak saya buat kuih apa?
Kuih popiah pun best. Pastu bulan puasa nak beli kuih Ninja Turtle?
Hm? Ninja turtle?
Ala, yg color hijau n ada yg berlauk tu.
Ohhhh, tu kuih cara berlauk!

Tahun ni berazam nak banyak terawih, improve ibadah. Semoga Ramadhan kali ni membawa seribu rahmat kpd kita semua n dikurniakan rezeki khususnya utk TTCian.

Oh, yg sedang giat TTC, teruskan usaha, make sure supplement cukup. Walaupun puasa, usaha TTC tetap usaha!

Happy Ramadhan Kareem to everyone!

4 comments:

ummi inas said...

alhamdulillah nina,tak sedar kan tnggal menghitung hari jer kita nak sambut ramadhan..ummi pun da bersiap sedia nie,memang nak lebihkan ibadah untuk ramdahan kali nie especially for kita yg ttc nie kn..bulan ramadhan nie kesempatan kita memohon doa banyak2 moga Allah bukakan pintu rezeki zuriat buat kita..

Suwaibah YS said...

hee..rajin nya buat kuih..
harap2 saya pun ade semangat nak buat2 kuih ni..
tapi kelakarla..kuih ninja turtle?? hehe

Aida & Riana said...

aminnnn..teringin sgt nk beraya dgn baby..this year tak merasa lg lh nmpknye

Nina Aman said...

ummi inas: inshaAllah...kita dia byk2...semoga Allah makbulkan..

suwaibah: kuih simple2 je..tu pun time weekend

aida:samelah kita...teringin sgt nk beraya preggy..