Monday, February 25, 2013

Destinasi 1st Wedding Anniversary

Happy Monday to all working ladies! Pernah tak rasa bila hari Ahad tu mood dah jadi tak best menjelang petang, sebab esok adalah ISNIN. Kan? Siapa yg suka hari Isnin, angkat tangan! *krikk..krikkk*  

Hari Sabtu hari tu ada discuss dgn husband, ke mana hala tuju we all untuk celebrate 1st Wedding Anniversary bulan Mei ni. So, kitorang plan nak cari tempat vacation yg dekat (dapat save cost transport supaya dapat pegi resort yg best). Kami dah sepakat pilih Tunamaya Beach & Spa Resort, Tioman. Cantikkan?









Ok, Tioman ni dekat je dgn Johor. Dari Kluang-Jeti Mersing dalam 2 hours + another 2 hours by ferry/boat to Tioman Island.. Yang penting, tak payah lalu tol, dah jimat, jadi dapat gunakan duit tu untuk pilih resort yg best tu. Ingat nak pi Bali mula2. Aku yg beriya2 sgt nak pi since honeymoon haritu tak dapat pi. Tapi bila fikir balik, dengan budget constrain (kena saving untuk beli rumah), aku pun fikir pi dekat2 je. 

Takpe, yg penting kitorang ada hornymoon honeymoon getaway yg dapat release stress kerja & ada mood romantik. Hihi. Semangat kan aku plan cuti2.. Padahal ada 3 bulan lg nk bulan 5. Nanti bila dah pi resort tu aku buat review ye. Ok, bai! ♥

7 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ohmai,,,cantik sangat! lagi cantik dari Pulau Sibu ooohh.. rege?? mahal tak ?

CaDLyNN said...

cantikla..
wah..nak wish awal2 boleh?
happy becoming 1st anniversary! :)

MiYOKO SuKi said...

cntiknye!!! bolela titin g honeymoon kt sini gk..hehehe...

yatd said...

cantiknye,resort mana tu??

yatd said...

jom ke blog saya juga...

Atie Nash said...

I pun tengah usha this place. Lepas tengok your entry i jatuh hati pulak. Our anni will be this month. Tengah kelam kabut cari tempat nak pergi. Tunamaya ni macam best je kan? In fact, ada promotion until end of march ni.

Nina Aman said...

Yana: ni tioman..nina x penah jejak pun lagi...ni resort baru..

cadlynn: tenkiu dear..hihi...bln 5 baru genap setahun kawin..

yatd: ni tunamaya resort and spa..kat tioman...cantik sgt tgk kat website dia..

titin: meh2 hanimun sini...nnt nina gi nina buat review...

atie nash: trylah..ada promotion utk 3d2n..ckp pasal harge...hm...mahal sikit la...tp tgk atmosphere dia, biar mhl asal berbaloi2.. (=