Sunday, August 22, 2010

The Twilight Saga Malaysian Version

Dalam Kursus Team Building mesti ada aktiviti senam pagi. Kami berbaris mengikut kumpulan. Selepas senaman regangan, tarian Poco-poco dilakukan.
Aku yang baru belajar step, terkial2 ikut gerak langkah Cikgu di depan. Semuanya menari mengikut irama Lagu Maluku.

Tiba2 2 orang ahli kumpulan aku meraung kesakitan, Zahir & Marlia rupa2nya dipatuk ular.
" Aman, aku nampak Zahir kena patuk cobra hitam, tapi Marlia, aku tak nampak la ular apa.." kata seorang ahli group aku.

Keadaan jadi panik. FYI, ular yg berlainan menghasilkan venom yg berbeza juga. Rawatan anti-venom pun turut berbeza. Doktor yg merawat sgt memerlukan maklumat tentang ular yg mematuk.

Dengan pantas, aku segera memaut dan memapah kedua2 mangsa dan berlari ke hospital.
*Tak tau la mana datang kudrat mengangkat 2 orang sekali gus, pastu lari lak tu..*


* * * *

Tiba di hospital, Zahir segera diberi rawatan emergency, muka Zahir makin pucat & tak bermaya. Aku memberi semangat pada Zahir, akhirnya keadaan dia stabil.
Tapi Marlia, Doktor memberi rawatan juga w/pun maklumat kurang jelas.
Seorang nurse muda (cantik pulak tu) mengambil syringe berisi anti-venom untuk menyuntik Marlia.
Aku meriba Marlia, lantas dengan syringe berisi anti-venom warna kuning dicucuk ke Marlia. Pelik, muka nurse tersebut ada sedikit riak2 evil. Ooo'oo...something smells fishy..

"Adoiiiiiii..." aku jerit. Rupa2nya syringe needle turut terkena leher aku.
Aku menjerit kesakitan. Marlia kutolak ketepi. Nurse muda tadi gelak jahat. Hahahahahahahaha...

Aku mula pening2, mata kabur.
Dalam kekaburan aku nampak beberapa vampire berbadan agak tough mengejar aku..
Aku lari sekuat2 hati. Sampai 1 kawasan gelap, belakang bangunan, sekumpulan 'manusia' sedang bermesyuarat.

Adeh...tempat apakah????
Mak ai...rupa2nya depa tu VAMPIRES, the bloodsucking creatures....

2 orang berebut nak gigit tengkuk aku. Aku lari sambil fikirkan Marlia. Rupa2nya Marlia dah 'dikerjakan' seekor vampire. Aku nampak Marlia nyawa2 ikan, aku geram. "Setannnnnnnnn!!!" Aku jerit.

Vampire Clan tersebut nak besarkan clan dia rupanya untuk bersemuka dgn 1 lagi clan.
Datang pulak 2 twin vampires pindahkan arteri & vena mereka ke tangan kiri & kanan aku.
Depa ni taklah se'setan' vampire lain which hungry for human blood.


Jeng...jeng...jeng...(sila saspen)
Maka, aku pun dah jadi vampire juga. Tapi niat aku hanya 1, nak bunuh depa semua sebab depa dah bunuh Marlia.


Realitinya...Ha...ha...ha.....Inilah akibat tidoq siang2 di bulan puasa. Tengok, mimpi pun merapu.
Tapi cool jugak mimpi ni.

Hm...bila dah bangun, dok terpikiaq petang ni nak buat Popiah Sayoq dgn Sos Thai Cili.. Yummehhh!!http://www.emocutez.com




*Maybe sbb dok minat sangat dgn Twilight Saga, tu yg masuk mimpi..heee*





3 comments:

naz said...

hahaha fuyoooo boleh menang oscar ni haha

Nina Aman said...

naz: hehehe...mimpi best wooo...siap leh lari laju2 mcm the cullens..ngeh3

Faiz said...

mak ai..merapu nya..haha...
p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**