Friday, June 11, 2010

Ini Kisah Golongan Suku Abad

Morning ya'll..
It's fly-day..
Hm..i'm turning 25 this coming November,dah almost 1/4 of a century..
Muda lagi dari kura-kura yang menjangkau usia 100 tahun... (ada ke compare dgn tortoise??)
Dah almost 25 ni macam2 la soalan yang diajukan.

Contoh: (semuanya di dalam situasi berasingan)

1) "Nina, bila lagi?"
2) "Dah ada angin lom?" <---- soalan paling berlapik & tak berapa nak tangkap sangat (bukan sebab saya LamPi ok..)
3) "Bila nak kawin?" <--- soalan direct
4) "Dah ada calon?"

Saya adalah gadis biasa saje..bukanlah artis yang sering menggunakan jawapan cliche "No comment.."

Jawapan yang sering digunakan:

1) "Muda lagi.." <--- padahal kawan2 banyak dah kawin (saya ni tak sedar dirikah?)
2) "Nantila dulu, nak tunggu dah kaya..." <--- kalau camtu kena tunngu Q48 nampaknya =D
3) "Insyaallah, panjang jodoh, tak lama la lagi.."
4) "....." tiada jawapan hanya sengih je =

Saya memang tak ready lagi dari aspek kewangan.
So, start this year dah rajin join contest (yang tawarkan ca$h) untuk future fund (=
Ingat nak start business,tapi takde idea..help..help!!
Impress dengan cik Dayah and cik Neesa yang dah set up business thru internet. (nak jugak!!)


6 comments:

dayah samsudin said...

cik nina,

untuk soalan2 tu saya selalu jawab

"doa-doakan lah..." pastu sengih.

haha

kami pun baru lagi bisnes nih, mari2 cuba cari rezeki =D

Nina Aman said...

hehe...soalan normak untuk gadis2 yg org tua2 kata dah layak kawen..tp mdari aspek monetary,fail lagi..

Amanda Eltiqaz said...

dy: "sedang dlm proses.." <-- tp kewangan masih tak cukup2...waa...cmna niii..(ada sesapa nak sponsor? )=(

raptorarena said...

azam : kawin..? rilek dulu..hoho..

Nina Aman said...

ala....ngade2 korang ni..
dah lepas 1 obstacle dah...saya ni yg ada 2 obstacle lagi..wuwuwuwu..
hai..napela duit tak leh membiak dalam bank??
masalah ketidaksuburan kah? (=

Nina Aman said...

cik amanda,soalan no 2 ditanya oleh en leham ketika terserempak di carrefour 2 bulan lepas...hikss (=