Thursday, June 3, 2010

Di Lorong Itu...

Summer dress merah labuh paras lutut dari fabrik chiffon disarungkan, sedikit jarang menampakkan susuk tubuh si pemakai.
Legging putih turut dikenakan.
Kemudian, foundation, compact powder, bulu mata palsu, eye shadow berona merah jambu dioles ke wajah yang berjerawat itu.
Lipstick MAC tiruan (yang dibeli di Bazar Masjid Jamek KL) berwarna merah hati juga disapu ke bibir yang tebal itu.
Sesekali si pemakai memeriksa bulu matanya,agar pelekat kuat untuk tempoh 6 jam bekerja.
Maskara Wondercurl disapu untuk lentikan maksimum.
Minyak wangi Designer tiruan juga disembur berkali-kali. Bau wangi semerbak.
Akhir sekali, stiletto putih 2.5" disarungkan ke kaki.
'Si cantik' memandang cermin,membuat 1 pusingan untuk memuaskan hati.
"Hm..cantiknya I malam ni...Harap-harap 'sale' bagus.." katanya di dalam hati.

Jam tangan Guess (tak pasti tiruan atau asli) sesekali dipandang.
"Dah almost 11, it's showtime baby!" jerit hatinya.

Di sebalik Lorong Haji Taib, di hadapan premis yang sudah tutup, beberapa 'kakak' cantik menunggu si jejaka gersang.

Malam 12 April, penulis dan 3 staf lelaki berjalan di Jalan Haji Taib (ada gerai2 menjual pakaian dan kasut 2nd hand). Penuh gerai bundle.
Saja melihat2, cuci mata dek bosan terperap di hotel.
Di tepi deretan gerai, ada seorang lelaki menunggu.
Ketika 2 staf melewati lelaki tersebut, "Bro, nak perempuan?"
Wah, siap ada promoter lak.
Staf2 menggeleng dan terus berlalu.
Perempuan ke apa? Transformers ada la..Euw..
*oo...macam ni rupanya keadaan malam Jalan Haji Taib dan lorong2 gelapnya. Taubat tak mau lalu lagi dah. Scary..

Lihatlah, some of them really adore women and insisted to be like us.
Jadi, wanita2 haruslah bersyukur sebab kita berpeluang menjadi seorang isteri dan ibu, dapat pengalaman mengandung, melahirkan dan menyusu.
Women are actually tougher than men!

Semoga mereka menemui cahaya keinsafan di sebalik kegelapan...
Ya Allah, kau jauhkan aku dari segala perbuatan yang dilaknat oleh-Mu...Ameen.

4 comments:

Amanda Eltiqaz said...

Aman, u've been tagged. sila visit untuk join contest ek ;)

Nina @man said...

contest ape dy?macam mana?

raptorarena said...

aman..jangan lalu lagi jalan itu ok..wat risau orang je..

Nina @man said...

baik mr raptor.
saya pun dah kena marah dengan 'si dia'.
at least saya tau ape yang ada kat jalan tu..
tobat tak mau pegi dah..